بالابر هیدرولیکی مدل تینا
بالابر آرینا مدل تینا با طراحی و ظاهر منحصر بفرد و زیبا توسط واحد طراحی و مهندسی گروه صنعتی آرینا طراحی و تولید گردیده است. این محصول با ویژگیهای ارزنده خود به صورت رسمی در مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و مدارک کشور به عنوان اختراع ثبت گردیده و هرگونه کپی برداری و یا ساخت و طراحی مشابه آن خلاف قانون و شرع بوده و مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
بالابر آرینا مدل تینا با ظاهری بسیار زیبا طراحی، اختراع و تولید شده است. وجوه تمایز اصلی این بالابر نسبت به سایر بالابرهای معمول بازار از این قرارند:
مجموعه قطعات انتقال قدرت که وظیفه جابجایی و بالا بردن کفی یا همان کابین بالابر را برعهده دارند داخل یک باکس فلزی بسته به عرض 13 سانتیمتر و به طول 62 سانتیمتر قرار گرفتهاند. ارتفاع این باکس فلزی متناسب با ارتفاع یا همان میزان جابجایی بالابر است.
بر روی سطح این باکس فلزی دو شیار عمودی قرار دارد که ارتباط بین کفی بالابر و تجهیزات انتقال قدرت مکانیکی از میان این دو شیار برقرار میگردد. مطابق شکل
طراحی این باکس فلزی اصلیترین ویژگی منحصربفرد این نوع بالابر میباشد. (ابعاد ذکر شده فوق برای باکس فلزی نوع پایه با ظرفیت 300 کیلوگرم میباشد) روش طراحی این باکس فلزی زمینه اصلی ثبت اختراع این بالابر میباشد. مجموعه پاور پک (Power Pack) در این نوع بالابر به صورت یک باکس فلزی تمامی قطعات مربوط به سیستم هیدرولیک و برق را در خود جای داده است. قطعات عمده قرار گرفته در این باکس عبارتند از: الکتروموتور، پمپ، سنولوئید ولو (شیر برقی)، مخزن روغن مجموعه مدار برقی فرمان و کنترل بالابر.
در بالابرهای هیدرولیکی متداول بازار معمولا مجموعه پاور پک هیدرولیک شامل الکترو موتور پمپ سنولوئید ولو و مخزن روغن به صورت مجزا بر روی زمین قرار میگیرد و این مجموعه معمولا باز است یعنی الکتروموتور و سنولوئید ولو نمایان هستند و مخزن روغن و کل مجموعه ظاهر نامطلوبی ندارند. تابلو برق نیز به صورت جداگانه بر روی دیوار نصب میشود که این مشکل همانگونه که شرح داده شده در بالابرهای آرینا مدل تینا برطرف شده است.
در اغلب بالابرهای متداول بازار قطعات از موقعیت نصب خوبی برخوردار نیستند. به عنوان مثال سوئیچ غلتکی (میکرو سوئیچ) بالابر که وظیفه ارسال فرمان توقف کابین در لحظه رسیدن به موقعیت مناسب را دارد در موضع نامناسبی نصب میشود که هم به لحاظ ظاهر و هم به لحاظ ایمنی دارای اشکال است. همچنین معمولا قابلیت تنظیم مناسبی برای این سوئیچهای غلتکی در نظر نمیگیرند. (تنظیم با هدف تعیین موقعیت دقیق توقف بالابر همسطح با کف طبقه میباشد) در بالابرهای آرینا مدل تینا تمامی اینگونه قطعات در موقعیت مناسب و قابل تنظیم و داخل باکس انتقال قدرت بالابر قرار دارند.
به عبارت دیگر در بالابر هیدرولیکی مدل تینا به جز دو باکس انتقال قدرت و پاور پک و همچنین کفی بالابر هیچ چیز دیگری در ظاهر بالابر مشاهده نمیشود و کلیه قطعات و تجهیزات درون این دو باکس گنجانده شدهاند. بالابرهای متداول بازار به صورت ساخت و جوشکاری تیرها و قطعات بر روی یکدیگر ایجاد میشوند و فرآیند قرار گرفتن قطعات بر روی یکدیگر به صورت دستی است. بنابراین از دقت بالایی برخوردار نیست و ممکن است این دقت پایین سبب کاهش ایمنی بالابر گردد. بالابر هیدرولیکی مدل تینا به صورت خط تولید و با استفاده از جیگ و فیکسچرهای مناسب تولید میگردد که سبب میشود قطعات با دقت بسیار بالایی در موقعیت مناسب خود قرار گرفته و سپس فرآیند جوشکاری انجام میشود. بالابر هیدرولیکی مدل تینا از ضریب اطمینان 5 در طراحی مکانیکی خود بهره میبرد. به عبارت دیگر تحمل اضافه نیرو در قطعات مکانیکی 5 برابر مقدار نامی میباشد.
فرآیند نصب بالابر هیدرولیکی مدل تینا بسیار ساده و سریع بوده و کمترین میزان تخریب و تغییر در محیط اطراف بالابر را داراست. باکس انتقال قدرت در بالابر آرینا مدل تینا از ابعاد بسیار کوچکی برخوردار است. این موضوع سبب حداکثر صرفهجویی در فضای اشغال شده توسط بالابر میگردد.
سایر مزایای بالابر آرینا مدل تینا از این قرارند:
1- امنیت بالای بالابر
2- حرکت نرم و روان
3- کاملاً بی صدا
4- ظاهر بسیار زیبا
5- بهره مندی از سیستم هیدرولیک جهت انتقال قدرت
6- استفاده از یک تابلو مشترک جهت سیستم هیدرولیک و برق به جهت زیبایی بیشتر
7- پوشیده شدن و قرار گرفتن کلیه قطعات مربوط به مکانیزم حرکت (قطعاتی از قبیل جک هیدرولیک ، ریل، قرقره، سیم بکسل، سوییچ غلتکی و…)
8- پوشیده شدن و قرار گرفتن کلیه قطعات مربوط به تولید قدرت در یک تابلو زیبا (قطعاتی از قبیل موتور، پمپ هیدرولیک، مخزن روغن، شیر برقی، مدار برق و…)
9- ضریب اطمینان بالا در طراحی قطعات مکانیکی (ضریب اطمینان 5 برابر)
10- تنوع در ابعاد و ظرفیت بر اساس سفارش مشتری
11- بدون نیاز به فضای خالی در زیر یا بالای بالابر
12- امکان نصب سیستم کنترل (تابلو فرمان و هیدرولیک) با فاصله از بالابر
13- قابلیت نصب انواع درب و نرده محافظ بر روی کابین بالابر
14- قابلیت استفاده از انواع کابین بالابر
15- قابلیت کارکرد با برق فشار ضعیف (تک فاز یا سه فاز)
16- استفاده از قطعات استاندارد که سبب سهولت تعمیر و نگهداری بالابر می شود
17- تنوع در رنگ
19- یک سال ضمانت و ده سال خدمات پس از فروش
18- تنوع در جنس کف کابین
19- یک سال ضمانت و ده سال خدمات پس از فروش
20- بهره مندی از شبکه نمایندگی گسترده در سراسر کشور جهت فروش، نصب و پشتیبانی محصولات
نگاهی کوتاه به بالابر هیدرولیکی آرینا مدل تینا
تجربه چند سال ساخت، فروش و نصب بالابر برای کاربریهای خانگی، تجاری و صنعتی و آشنایی با مشکلات و ضعفهای این نوع بالابرها، واحد مهندسی گروه صنعتی آرینا را بر آن داشت تا نسبت به طراحی و راهاندازی خط تولید یک مدل بالابر جدید با ویژگیهای منحصر بفرد اقدام نماید.
1 – نقاط ضعف سایر بالابرها که در بالابر آرینا مدل تینا مرتفع شده است:
آنچه سبب این تصمیم شد ضعفها و نقاط نقصی بود که در بسیاری از انواع این بالابرها مشاهده گردید:
1-1- اولین ضعف مربوط به ظاهر این بالابرها بود. با توجه به ساختار طراحی مکانیکی این بالابرها (که شرح آن از حوصله این متن خارج است)، ریل و کلیه قطعات مربوط به انتقال نیروی مکانیکی به کابین یا همان کفی بالابر (از قبیل جک هیدرولیک، کفشک، قرقره، طناب فلزی (سیم بکسل)، بست، قلاب و …) نمایان بودند. مطابق شکل زیر:
اساسیترین تفاوت بالابرهای آرینا مدل تینا نیز بر این اساس تغییر ظاهر بالابر بود به نحوی که ریل و کلیه قطعات اشاره شده فوق داخل یک باکس فلزی بلند به اندازه طول ریل بالابر قرار گرفته است و در مدل TINA تنها از میان یک شیار عمودی به اندازه طول باکس، ارتباط مکانیکی بین کابین یا همان کفی بالابر و سایر قطعات مربوط به مکانیزم انتقال قدرت برقرار میشود. مطابق شکل زیر:
به عبارت دیگر ظاهر بالابر تینا یک باکس فلزی به اندازه کمی بیشتر از طول کورس (جابجایی) بالابر است که در وسط خود دارای یک شیار باریک است و کابین بالابر از طریق این شیار به مکانیزم کشنده متصل میشود. عکس زیر اجزای اصلی بالابر آرینا مدل تینا را نمایش می دهد:
2-1- دومین مشکل این بالابرها مربوط به وضعیت ظاهری مجموعه تولید قدرت (Power unit) آنها است. در سیستمهای هیدرولیکی مجموعه Power unit به صورت یک مخزن آهنی که موتور، ولوهیدرولیکی درب ورود روغن و… روی آن قرار گرفته و خود مخزن نیز با خم، برش و جوشکاری ورق آهن که معمولا از ظاهر زیبایی بهرهمند نیست ساخته شده است. این مجموعه معمولا با فاصله اندکی از بالابر و در کنار آن بر روی زمین قرار میگیرد و تابلو برق نیز در جایی از دیوار به صورت جداگانه نصب میشود. مطابق شکل زیر:
در بالابر آرینا مدل تینا مجموعه Power unit و یا پاور پک تابلو برق همگی درون یک باکس فلزی زیبا در کنار بالابر قرار میگیرد. مطابق شکل زیر:
3-1- مشکل دیگر این نوع بالابر عبارت است از خطاهای مختلف در طراحی بالابر و تولید و مونتاژ آن و استفاده از قطعات گوناگون که بعضاً موجب کاهش ایمنی بالابر و یا کاهش عمر آن میشود. دلیل این موضوع نیز یا تلاش سازندگان برای کاهش قیمت تمام شده است و یا عدم اطلاع و یا بی دقتی ایشان در طراحی و ساخت. بر این اساس بالابرهای آرینا مدل TINA با نگاه تولید انبوه طراحی و تولید میگردد. برای تولید قطعات از جیگها و فیکچرهای اصولی استفاده میشود که موجب اطمینان در دقت ساخت و مونتاژ قطعات میگردد. کلیه قطعات مکانیکی بالابرهای آرینا مدل TINA از ضریب اطمینان 5 در طراحی خود بهره میگیرند و به دلیل ماهیت تولیدی آن ساخت و مونتاژ قطعات از حداکثر کیفیت و دقت برخوردار است.
2- مشخصات بالابر هیدرولیکی آرینا مدل تینا
1-2- این بالابرها با تنوع بسیار بالایی از نظر ابعاد و ظرفیت و کاربری قابلیت تولید دارند. به لحاظ کاربری در سه دسته زیر قابل استفاده میباشند:
1-1-2- به عنوان بالابر خانگی جهت جابجایی افراد بین طبقات، خصوصا افراد معلول و کم توان.
2-1-2- به عنوان بالابر تجاری جهت جابجایی بار و نفر در فروشگاهها ، مغازه ها و اماکن تجاری بین انبار و مغازه و یا بین طبقات.
3-1-2- به عنوان بالابر صنعتی جهت جابجایی کالا و نفر در کارخانجات، کارگاهها و اماکن صنعتی بین طبقات.
2-2- به لحاظ ابعاد و ظرفیت نیز این بالابرها از تنوع کاملی برخوردارند.
1-2-2- از لحاظ میزان مسافت جابجایی بالابر مدل تینا امکان جابجایی حداکثر تا طول هشت متر (8 m) را داراست. برای ارتفاع بیش از 8 متر نیز امکان تولید با شرایط خاص وجود دارد.
2-2-2- از منظر ظرفیت نیز این بالابرها از تنوع بالایی برخوردارند. نوع پایه این مدل از بالابرها دارای ظرفیت جابجایی 300 کیلوگرم (300 kg) بار میباشد. مشخصات ابعادی این نوع بالابر در عکس زیر نمایش داده شده است. برای ظرفیتهای بالاتر از 300 کیلوگرم مشخصات ابعادی بالابر متفاوت خواهد بود.
3-2-2- در مورد ابعاد کابین یا همان کفی بالابر نیز امکان تولید با ابعاد متنوع وجود دارد. در صورت افزایش طول کفی بالابر بسته به ظرفیت آن از دو باکس انتقال قدرت مدل تینا استفاده خواهد شد.
4-2-2- از لحاظ نوع دستگیره یا همان نرده دور کابین در حال حاضر در سه طرح تولید می شود: